Πλακιωτάκης για Πόρτο Χέλι: «Αυξημένη ταχύτητα από τον οδηγό του ταχύπλοου»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τη βαθιά του λύπη για το θάνατο των δύο άτυχων αντρών από τη χθεσινή σύγκρουση του ταχύπλοου σκάφους με το μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, εξέφρασε το μεσημέρι του Σαββάτου, μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός, ενημέρωσε πως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξε αυξημένη ταχύτητα από πλευράς του οδηγού του ταχύπλοου ξεκαθαρίζοντας ότι το μικρό σκάφος που επέβαιναν τρία αδέρφια είχε φως, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας.

Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε, επίσης, ότι οι καιρικές συνθήκες την Παρασκευή το βράδυ ήταν καλές.

Ο υπουργός Ναυτιλίας επισήμανε ότι οι έλεγχοι για τα ταχύπλοα και τα σκάφη αναψυχής έχουν ενταθεί τη θερινή περίοδο λόγω της αυξημένης κίνησης, σημειώνοντας ότι μέσα σε δύο μήνες έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 10.696 έλεγχοι ενώ έχουν διαπιστωθεί και εγγραφεί 836 παραβάσεις.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι η εξασφάλιση της ασφάλειας στη θάλασσα αποτελεί μείζονα προτεραιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας και της κυβέρνησης και ότι προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται να ληφθούν και διεθνείς πρωτοβουλίες για το δραστικό περιορισμό του φαινομένου των ατυχημάτων στη θάλασσα.