Ενώπιον του εισαγγελέα Ναυπλίου σήμερα ο χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε με τη βάρκα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τον θώρακα έχει υποστεί η  60χρονη γυναίκα από τη σφοδρή σύγκρουση της βάρκας στο οποίο επέβαινε, με το ταχύπλοο που οδηγούσε ο 44χρονος χειριστής στη περιοχή Θύνι της Αργολίδας.

Αρχικά, η γυναίκα μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο του Άργους, προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι ζωτικές λειτουργίες της και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για τη χειρουργική αντιμετώπιση των τραυμάτων της.  Στη συνέχεια, η μεταφορά της κρίθηκε απαραίτητη για νοσηλεία στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Η γυναίκα είναι διασωληνωμένη, έχει κατάγματα στην αριστερή της πλευρά και ο θώρακάς της είναι γεμάτος με αίμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της 60χρονης κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή. Οι γιατροί έκριναν απαραίτητη την εισαγωγή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για την αντιμετώπιση των αιματωμάτων με την κατάλληλη αγωγή και στη συνέχεια θα χειρουργηθεί.

Σημειώνεται ότι στο αλιευτικό, το οποίο  εμβόλισε  το 12μετρο ταχύπλοο, επέβαιναν και τα δύο αδέλφια της  τα οποία δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους, καθώς στη κυριολεξία το φουσκωτό έκοψε το σκάφος τους στη μέση.

Στον απόηχο της τραγωδίας στο Πόρτο Χέλι, ο υπουργός Ναυτιλίας προανήγγειλε αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την πλεύση σκαφών αναψυχής στις ελληνικές θάλασσες, ειδικά όσον αφορά τον εξοπλισμό που θα πρέπει να φέρουν μετά την δύση του ηλίου.

Στον εισαγγελέα ο χειριστής

Εντωμεταξύ, στο λιμεναρχείο του Ναυπλίου κρατείται ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε  με το μικρό  αλιευτικό και όπως ο ίδιος είπε, μέσω του συνηγόρου του,  δεν αντιλήφθηκε τη μικρή βάρκα γιατί  δεν είχε φώτα. Σήμερα, οδηγείται ενώπιον του εισαγγελέα και το επόμενο βήμα είναι να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι  ανακριτικές αρχές εκτιμούν ότι πέφτει σε αντιφάσεις γιατί υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονται στο σημείο και είδαν το δυστύχημα και  υποστηρίζουν ότι η μικρή βάρκα είχε φώτα, ενώ το ταχύπλοο που οδηγούσε ο 44χρονος περίπου 30 με 40 δευτερόλεπτα πριν την σύγκρουση, ανέπτυξε ταχύτητα.