Ζούλας και Γαμβρίτσιος στο τιμόνι της ΕΡΤ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Μετά τα έντονα σενάρια που θέλουν τον Δημήτρη Τσιόδρα, ένα όνομα- έκπληξη, να αναλαμβάνει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, υπάρχουν πληροφορίες και όσον αφορά δύο πρόσωπα που θα αναλάβουν τη διοίκηση της ΕΡΤ.

Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Ζούλα, ο οποίος προορίζεται για τη θέση του προέδρου και τον Γιώργο Γαμβρίτσιο για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο πρόσωπα που θα αναλάβουν τη διοίκηση της ΕΡΤ.

Μετά τη στελέχωση των γενικών γραμματειών και κάποιων πρώτων οργανισμών, σειρά παίρνει και το κρατικό κανάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να τοποθετήσει τον σημερινό επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου στη θέση του Προέδρου της ΕΡΤ και τον Γιώργο Γαμβρίτσιο στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Με την μετακίνηση του κ. Ζούλα στην Αγία Παρασκευή, το γραφείο τύπου του Μεγάρου Μαξίμου μένει «ακυβέρνητο», με το τον κ. Μητσοτάκη να αναθέτει την «αποστολή» στον Δημήτρη Τσιόδρα. Μάλιστα, η ανακοίνωση ανάληψης καθηκόντων του κ. Τσιόδρα στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να γίνει την προσεχή Δευτέρα.

Ο Γιώργος Γαμβρίτσιος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ. Ο κ. Γαμβρίτσιος επιστρέφει στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μετά από 9 χρόνια, καθώς το 2010, ο τότε υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος τον είχε τοποθετήσει στη θέση του προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ (μέχρι τον διαχωρισμό των δύο θέσεων), ωστόσο 6 μήνες αργότερα παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, όπως είχε υποστηρίξει.