ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τέλος η ταλαιπωρία των επιβατών στο λιμάνι της Σαμοθράκης

Tέλος στην ταλαιπωρία των επιβατών στην Σαμοθράκη  βάζει το Υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο επιστρατεύει το ταχύπλοο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο “Andros Jet”, της εταιρίας “SeaJets” για να  καλύψει τις συγκοινωνιακές ανάγκες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης.

Το “Andros Jet” λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή με ανέμους εντάσεως 7-8 μποφόρ, δεν μπορεί να ταξιδέψει στην περιοχή αύριο Τρίτη 13 Αυγούστου και προγραμματίζει να καταπλεύσει στο λιμάνι της Σαμοθράκης την Τετάρτη 14 Αυγούστου, προκειμένου να εκτελέσει το δρομολόγιο Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

“Από την επόμενη μέρα, Πέμπτη 15 Αυγούστου, θα συνεχίσει τα δρομολόγια του συνδέοντας την Αλεξανδρούπολη με την Σαμοθράκη καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας, εκτελώντας όσες απαιτούνται για την αποτελεσματική κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών της γραμμής.

Το “Andros Jet” έχει μήκος 61 μέτρα, αναπτύσσει ταχύτητα 36 κόμβων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει 600 επιβάτες και 75 ιδιωτικής χρήσης οχήματα.

Σημειώνεται ότι τα δυο οχηματαγωγά της γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σαμθοράκη,  είναι παροπλισμένα εδώ και μέρες, λόγω μηχανικών βλαβών. Το υπουργείο Ναυτιλίας δρομολόγησε από την Αθήνα το οχηματαγωγό Azores Express, το οποίο ωστόσο δεν κατάφερε να δέσει, λόγω των ισχυρών ανέμων, το βράδυ της Κυριακής στη Σαμοθράκη και αναγκάστηκε να κινηθεί προς την Αλεξανδρούπολη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ