Ο Ντι Κάπριο είναι στην Άνδρο και διαμαρτύρεται- Τι έγραψε στην ανάρτησή του

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τα τελευταία 20 χρόνια, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο αναδεικνύει έντονες οικολογικές ανησυχίες και έχει αφοσιωθεί στη διάσωση του πλανήτη από τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες.

Το 1998, ο αστέρας του Χόλιγουντ, ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Leonardo DiCaprio Foundation με στόχο την ενημέρωση του κοινού και την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, την προστασία της βιοποικιλότητας και την ανάπτυξη «πράσινων» μορφών ενέργειας.

Ο 44χρονος Αμερικανός επισκέπτεται αυτή την περίοδο την Ελλάδα και ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο με πλαστικά σκουπίδια στον βυθό της Άνδρου.

Έχετε δει ποτέ έναν κόλπο γεμάτο «πλαστικά κοράλλια»; – Μια θλιβερή εικόνα στο βυθό της Άνδρου 24.7.2019
«Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Εκατοντάδες κομμάτια διχτυών. Όλα αυτά ήταν κολλημένα στον πυθμένα της θάλασσας στο νησί της Άνδρου στην Ελλάδα», έγραψε στη λεζάντα ο Ντι Κάπριο.

«Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 300 κιλά σκουπιδιών. Αλλά κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα μικροπλαστικά έχουν μηδενικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και ακόμα και σε εμάς. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από ψάρια που στη συνέχεια γίνονται μέρος της δικής μας διατροφής», κατέληξε.

Τα προβλήματα για το νησί γιγαντώθηκαν το 2011, όταν η παράνομη χωματερή της Άνδρου κατέρρευσε κατά τη διάρκεια μιας κακοκαιρίας και κατέληξε στη θάλασσα. Οχτώ χρόνια μετά, ο βυθός παραμένει γεμάτος από πλαστικά απορρίμματα.

https://www.instagram.com/p/B0_PDBAFXcb/?utm_source=ig_web_copy_link