Τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα τον Αύγουστο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η  Αθήνα τον Αύγουστο γίνεται πιο ανθρώπινη και έχει φανατικό κοινό. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προγραμματίζουν διακοπές τον Ιούλιο ή ακόμη και τον Σεπτέμβριο για ένα και μόνο λόγο: Η  αυγουστιάτικη Αθήνα έχει άλλη όψη. Ήρεμη, προσιτή, γοητευτική, με άδειους δρόμους, αισθητά λιγότερο νέφος και ελάχιστη βουή από τα αυτοκίνητα και τις μηχανές.  Ξαφνικά, οι περίπατοι στην Αθήνα αποκτούν μια εικόνα καλοκαιρινού μεγαλείου και οι άλλοτε θορυβώδεις γειτονιές  της γίνονται μια ζωγραφιά όταν ξεγυμνώνονται από τον κόσμο που τις πνίγουν.

Και που δεν έχεις να πας; Ένα μεσημεράκι στη συνοικία των Θεών στην Πλάκα φαίνεται να παίρνει μια εντελώς αντιεμπορική σιέστα. Τα στενά δρομάκια με τις γραφικές αυλές  με τους βασιλικούς και τις βουκαμβίλιες διατηρούν μία ρομαντική ατμόσφαιρα

Ανταμοιβή είναι και η βόλτα στην Αρχαία Αγορά και στον γραφικό περιμετρικό δρόμο της Ακρόπολης με μοναδική θέα προς τη δυτική πλευρά της Αθήνας και το ηλιοβασίλεμα. Μπορούμε να κατευθυνθούμε προς το Θησείο με τα δεκάδες  μπαράκια που δεν είναι και τόσο πολυσύχναστα αυτό τον μήνα.Την αίσθηση του κόσμου δίνουν μόνο οι διαφορετικές γλώσσες που ηχούν στα αυτιά από τους δεκάδες τουρίστες που  έχουν δώσει ραντεβού γνωριμίας με την πόλη μας.

Μια από τις ωραιότερες γωνιές της Αττικής είναι η Πειραϊκή στον Πειραιά με τον  παραθαλάσσιο φωτισμένο δρόμο, με τα πολλά ταβερνάκια και ουζερί για μεζέδες, ψάρι και ούζο. Πολύ κοντά δίπλα από την πύλη της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στην «Ταβέρνα της Μαργαρώς» θα βρείτε πάντα φρέσκες γαρίδες που είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού και που συνοδεύουν το καλό χύμα κρασί και το ούζο.

Κάθε χρόνο η αυγουστιάτικη γιορτή με αφορμή την Πανσέληνο γνωρίζει μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο Εξάλλου, φέτος, για ακόμα μια φορά, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2019 θα κορυφωθεί την Πέμπτη 15 Αυγούστου, ημέρα της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που  ολοκληρώνονται στις 19 Αυγούστου. Ειδικότερα, 97 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά για να απολαύσει το κοινό το πιο λαμπερό φεγγάρι του καλοκαιριού και σε 48 από αυτά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, κυρίως μουσικές συναυλίες.