Απέπλευσε για τον Κόλπο το βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Kent – Ενισχύει την ναυτική αποστολή των ΗΠΑ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η φρεγάτα του βρετανικού πολεμικού ναυτικού HMS Kent απέπλευσε με προορισμό τον Κόλπο για να ενταχθεί στην ναυτική αποστολή που συγκρότησαν οι ΗΠΑ με σκοπό, την προστασία των εμπορικών πλοίων στην περιοχή.

Έπειτα από τις επιθέσεις που δέχτηκαν και προκάλεσαν ζημιές, έξι δεξαμενόπλοια τον Μάιο και τον Ιούνιο και τη σύλληψη από το Ιράν ενός υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιου τον Ιούλιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοίμασαν την ναυτική αποστολή ασφαλείας στον Κόλπο, μαζί με τη Βρετανία, για να προστατεύσουν εμπορικά πλοία.

«Το επίκεντρό μας στον Κόλπο παραμένει σταθερά η αποκλιμάκωση των σημερινών εντάσεων», δήλωσε ο πλοίαρχος του πολεμικού πλοίου Άντι Μπράουν.

«Ωστόσο, είμαστε δεσμευμένοι να διατηρήσουμε την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και να εγγυηθούμε την διεθνή ναυτιλία, που αυτή η επιχειρησιακή ανάπτυξη στοχεύει να κάνει», πρόσθεσε.

Η ανάπτυξη του HMS Kent στον Κόλπο είχε πρώτα ανακοινωθεί τον προηγούμενο Ιούλιο και έρχεται να αντικαταστήσει το βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Duncan που βρίσκεται ήδη στην περιοχή προκειμένου να υποστηρίξει τη διέλευση υπό βρετανική σημαία πλοίων διαμέσου του Στενού του Χορμούζ.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι μετατρέπουν την περιοχή του Κόλπου σε «πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί».