Με ενθουσιασμό οι ΗΠΑ στηρίζουν Brexit και Μπόρις Τζόνσον

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

“Με ενθουσιασμό θα στήριζαν οι ΗΠΑ ένα Brexit χωρίς συμφωνία, εφόσον αυτό αποφάσιζε να κάνει η βρετανική κυβέρνηση”, δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου, Τζον Μπόλτον.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, είπε  χαρακτηριστικά ότι «Θα θέλαμε να είμαστε χρήσιμοι στο Brexit», μετά τη συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους από το γραφείο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Βρετανοί αξιωματούχοι του επισήμαναν ότι το Λονδίνο είναι έτοιμο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 31η Οκτωβρίου.
Ο Μπόλτον, πρόσθεσε ότι η Βρετανία και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες ανά τομέα, αφήνοντας για αργότερα τη διευθέτηση των δυσκολότερων θεμάτων των εμπορικών τους σχέσεων.

Απώτερος στόχος, όπως τόνισε, είναι μια ολοκληρωμένη εμπορική συμφωνία.Οι Ντόναλντ Τραμπ και Μπόρις Τζόνσον είχαν νωρίτερα τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία συζητώντας σειρά θεμάτων, ανάμεσά τους το εμπόριο και η ασφάλεια, ανακοίνωσαν ο Λευκός Οίκος και το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος «εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ακλόνητη συνεργασία» με το Ηνωμένο Βασίλειο στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων και προσμένει να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Βρετανό πρωθυπουργό στο κοντινό μέλλον», ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας για την τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών.