Μητσοτάκης στο Συντονιστικό: Πρώτο μέλημά μας η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, μετέβη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη για τη μεγάλη φωτιά που κατακαίει την Εύβοια.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους αρμόδιους φορείς για την κατάσταση που επικρατεί στο πύρινο μέτωπο και ακολούθως δήλωσε πως «οι συνθήκες σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολες». Πρώτο μέλημα του κράτους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και κατόπιν των περιουσιών, είπε, και ζήτησε από τους πολίτες να ακούν πάντα τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας της Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, εξερχόμενος από τη συνεδρίαση του συντονιστικού ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες της πυροσβεστικής που και σήμερα δίνουν έναν μεγάλο αγώνα απέναντι σε μία πολύ μεγάλη πυρκαγιά. Πρώτο μέλημα του κράτους η προστασία της ζωής και έπειτα η προστασία των περιουσιών. Γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Θα ήθελα να ζητήσω από τους πολίτες να ακούν πάντα τις συμβουλές της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής.Οι πυροσβέστες είναι ξάγρυπνοι, κουρασμένοι και χωρίς φαγητό αλλά πρέπει να ξέρουν ότι η προσπάθειά τους απολαμβάνει του σεβασμού όλης της ελληνικής κοινωνίας. Τέλος να σας ενημερώσω ότι το πρωί της Τετάρτης περιμένουμε τα 4 καναντέρ από Κροατία και Ιταλία».