Οι Βρετανοί αποθηκεύουν τρόφιμα- φάρμακα και ποτά υπό τον φόβο του Brexit

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Προϊόντα συνολικής αξίας 4 δισεκατομμυρίων λιρών, έχουν αποθηκεύσει οι Βρετανοί που φοβούνται τις επιπτώσεις ενός άτακτου Brexit. Πρόκειται κυρίως για τρόφιμα, φάρμακα και ποτά.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από τον φορέα παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Premium Credit , ο ένας στους πέντε ερωτηθέντες σε δείγμα 1.052 ατόμων, δήλωσε ότι έχει αρχίσει να συγκεντρώνει  αποθέματα σε τρόφιμα, φάρμακα, αναψυκτικά και άλλα ποτά.

Ένας στους πέντε Βρετανούς έχει ήδη ξοδέψει κατά κεφαλήν επιπλέον 380 λίρες, τόνισε η Premium Credit, ενώ η έρευνα διαπιστώνει  ότι περίπου 800.000 άνθρωποι έχουν ξοδέψει περισσότερες από 1.000 λίρες για να έχουν απόθεμα πριν την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου. Το 74% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει αποθηκεύσει τρόφιμα, το 50% φάρμακα το 46% ποτά και αναψυκτικά.

Τελεσίγραφο Μπόρις Τζόνσον για Brexit:

“Στις 31 Οκτωβρίου φεύγουμε από την ΕΕ”  δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και την ίδια στιγμή, αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία (no deal Brexit) θα επιφέρει προβλήματα και καθυστερήσεις στους εφοδιασμούς με μεγάλους χρόνους αναμονής των φορτηγών στους τελωνειακούς ελέγχους.  
Πολλές εταιρείες επίσης φοβούνται τις καθυστερήσεις εφοδιασμών. Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα η βρετανική αλυσίδα πίτσας Domino’s ανακοίνωσε ότι έχει αυξήσει τα αποθέματα της.