Απίστευτο αλλά αληθινό! Η Νέα Ζηλανδία θα πληρώνει μισθούς σε κρυπτονόμισμα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Είναι παράδοξο κι όμως…η Νέα Ζηλανδία, είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο  που νομιμοποίησε την πληρωμή μισθών με κρυπτονόμισμα! Από την 1η Σεπτεμβρίου και αρχικά για μία τριετία, δρομολογείται η  πληρωμή των μισθών των υπαλλήλων σε κρυπτονόμισμα, σύμφωνα με την οδηγία που εξέδωσαν το υπουργείο Εσωτερικών Εσόδων και η εφορία για την πειραματική εφαρμογή του μέτρου.

Η νομοθεσία, που εγκρίθηκε στις 7 Αυγούστου, προβλέπει την δυνατότητα πληρωμής με κρυπτονόμισμα σε τακτική βάση ενός τμήματος των μισθωτών υπαλλήλων και εξαιρεί τους ελεύθερους επαγγελματίες και υπεργολάβους.

Επιπλέον, επιτάσσει πως τα κρυπτονομίσματα αυτά θα πρέπει να μπορούν να μετατρέπονται «με τρόπο άμεσο» σε κάποιο σταθερό, ενιαίο κρυπτονόμισμα, του οποίου η ισοτιμία θα είναι συνδεδεμένη με ένα, ή περισσότερα εθνικά νομίσματα.

Όπως τονίζει ο νομοθέτης, «δεν είναι όλα τα κρυπτονομίσματα αποδεκτά», αποσαφηνίζοντας πως για να θεωρηθούν κατάλληλα για την καταβολή «μισθών ή αποζημιώσεων» θα πρέπει να έχουν ομοιότητες με τα υπάρχοντα επίσημα νομίσματα, ώστε να μην κινδυνεύουν με κυρωτικά μέτρα, ή απαγορεύσεις και να μπορούν να μετατραπούν σε κάποιο εθνικό νόμισμα.