Επιβαρυμένη η ατμόσφαιρα στην Αττική λόγω της πυρκαγιάς στην Εύβοια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Επιβαρυμένη εξακολουθεί να είναι η ατμόσφαιρα στην Αττική εξαιτίας της πυρκαγιάς στην Εύβοια.Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζουν να βρίσκονται τα μικροσωματίδια με διάμετρο 2,5 εκατομμυριοστά του μέτρου (ΡΜ2.5) στην Αθήνα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έρχονται από την δικτυακή πλατφόρμα «PANACEA».

Η πλατφόρμα  διαθέτει δίκτυο παρακολούθησης των σωματιδιακών μετρήσεων σε 8 διαφορετικά σημεία εντός του λεκανοπεδίου (Γκύζη, Πεύκη, Μελίσσια, Πασαλιμάνι, Χαλάνδρι, Κερατσίνι, Βουλιαγμένη, Θησείο)  και με βάση τα ευρήματα, η ατμόσφαιρα στην Αττική  εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένη.

Εξάλλου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ,  ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, θα χρειαστούν  μία έως τρεις μέρες  για  να υποχωρήσει σε φυσιολογικά επίπεδα η συγκέντρωση σωματιδίων.

«Η πυρκαγιά είναι σε δασική περιοχή, οπότε δεν έχουμε τα προβλήματα που υπήρξαν στο Μάτι», δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης, εξηγώντας πως το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Εύβοια δεν είναι πολύ μακριά από την Αττική και με την έννοια αυτή θεωρείται φυσιολογική η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας εκεί όπου υπάρχει μεγάλη οικιστική πύκνωση.