Με μπουλντόζες σταμάτησαν την πυρκαγιά στα Ψαχνά – Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Νύχτα αγωνίας περνούν οι κάτοικοι της  Εύβοιας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μία άνιση μάχη  με τη φωτιά, καθώς  οι αναζωπυρώσεις  δυσκολεύουν   το έργο αντιμετώπισής της.

Οι αντιπυρικές ζώνες που δημιουργήθηκαν βοήθησαν να μην απειληθούν ταΨαχνά, καθώς είχαν από νωρίς τοποθετηθεί μπουλντόζες στην είσοδο του χωριού  για να ανακόψουν το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς προτού οι φλόγες φτάσουν στα πρώτα σπίτια.

Στους κατοίκους των Ψαχνών δόθηκε εντολή αργά το βράδυ να εγκαταλείψουν προληπτικά τα σπίτια τους. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις, καθόλη τη διάρκεια της νύχτας  συνέχιζαν να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Mε τη δύση του ηλίου σταμάτησαν και οι εναέριες ρίψεις από τα πέντε ελικόπτερα Ericsson.

Τα αεροσκάφη Canadair είχαν «εξουδετερωθεί» από τις 17.00 το απόγευμα της Τρίτης λόγω του τεράστιου θερμικού φορτίου και του πυκνού καπνού, που καθιστούσε χαμηλή την ορατότητα, αυξάνοντας κατακόρυφα τον βαθμό επικινδυνότητας για τους πιλότους των αεροσκαφών.
Καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, οι πυροσβέστες επιχειρούν να περιορίσουν το καταστροφικό έργο της πύρινης λαίλαπας.  Ο στόχος είναι να «κρατηθεί» η δύναμη της φωτιάς και με το πρώτο φως του ήλιου, να ριχτούν στη μάχη  όλα τα εναέρια μέσα – μαζί με 4 καναντέρ που στέλνουν Ιταλία και Κροατία, έτσι ώστε να τεθεί υπό έλεγχο.