Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν οι ρήψεις νερού – Νέο αίτημα για βοήθεια από Ισπανία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στη μάχη με τη φωτιά, ρίχτηκαν με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Ήδη από τις 6 το πρωί έχουν απογειωθεί και σταδιακά πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και καίει πευκοδάσος Natura  ενώ την Τρίτη εκκενώθηκαν τα χωριά Κοντοδεσπότι, Σταυρός και Μακρυμάλλη, καθώς οι φλόγες πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια του οικισμού στο Μακρυμάλλη.

Η Αθήνα κατέθεσε  νέο αίτημα για βοήθεια προς την Ισπανία, το οποίο έγινε δεκτό, προκειμένου δύο ακόμα αεροσκάφη να φτάσουν από εκεί. Και αυτό γιατί τελικά υπήρξε εμπλοκή με τα δύο αεροσκάφη που ζητήθηκαν από την Κροατία, η οποία ενημέρωσε πως τελικά δεν μπορεί να στείλει αεροσκάφη.

Πάντως, στη χώρα μας βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ιταλία, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας που ζήτησε η Ελλάδα. Τα ιταλικά αεροσκάφη  προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και μαζί με τα ελληνικά έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες από το πρωί.