Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στα νησιά του Ιονίου τον Δεκαπενταύγουστο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Πολύ υψηλός κρίνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου4) για την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου στα νησιά του Ιονίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Υψηλός  κρίνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς(κατηγορία 3)  για ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας, ανάμεσα του η Αττική, σχεδόν ολόκληρη η Πελοπόννησος, η Στερεά, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Ήπειρος και τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. <

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.