Πέτσας: “Η εγκατάλειψη των λιμενικών υποδομών οδήγησε στον αποκλεισμό της Σαμοθράκης”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Απάντηση στην κριτική που άσκησε  η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση σχετικά με το πρόβλημα αποκλεισμού των επιβατών στο λιμάνι της Σαμοθράκης, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας απέδωσε τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Σαμοθράκης στην εγκατάλειψη των λιμενικών υποδομών του νησιού, επισημαίνοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των επιχωματώσεων από φερτά υλικά στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, με αποτέλεσμα τα μεγαλύτερα πλοία να μην μπορούν να εκτελέσουν δρομολόγια προς τη Σαμοθράκη, καθώς δεν θα μπορούσαν να δέσουν στο λιμάνι.

Όπως σχολίασε ο ίδιος, η αποκατάσταση των προβλημάτων είναι ζήτημα «μερικών χιλιάδων ευρώ» εκφράζοντας την απορία του που δεν είχε επιλυθεί νωρίτερα.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι τόσο η αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός όσο και η αποκατάσταση των λιμενικών υποδομών, θα συζητηθούν στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που θα γίνει το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.