Ο Πλακιωτάκης καλεί τον εφοπλιστή Μανούση σε απολογία για την Σαμοθράκη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε ακρόαση κάλεσε ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης τους υπεύθυνους διαχείρισης των επιβατηγών πλοίων  “ΣΑΟΣ ΙΙ” και “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” για την μη εκτέλεση των δρομολογίων στη γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης.

Οι υπεύθυνοι των πλοίων καλούνται να διευκρινίσουν τους λόγους που τα δυο πλοία σταμάτησαν τα δρομολόγιά τους, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν επί μέρες οι επιβάτες στο λιμάνι της Σαμοθράκης. Τα δύο πλοία δήλωσαν βλάβη και μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία,  δεν έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι  ιδιοκτήτης της ακτοπλοϊκής εταιρείας SAOS, είναι ο Φώτης Μανούσης. Είναι ο εφοπλιστής που επί μια εικοσαετία μονοπωλεί την γραμμή  Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Ειδικά τη φετινή χρονιά,  έχουν δηλωθεί βλάβες πολλές φορές στα πλοία του κ.Μανούση.

Μάλιστα, την Πρωτοχρονιά, η Σαμοθράκη έμεινε πάλι χωρίς πλοίο και χρειάστηκε το Πολεμικό Ναυτικό να στείλει πλοίο για την κάλυψη των αναγκών του νησιού.

Εντύπωση προκαλεί και η  πρόσφατη επιστολή απόγνωσης που φέρεται να έχει συντάξει ο κ.Μανούσης, ο οποίος αναφερόμενος στο πρόβλημα που προέκυψε  τις τελευταίες ημέρες το απέδωσε στην κακή του τύχη.
«Δυστυχώς, έτυχε να ζήσω αυτές τις μέρες την υπέρτατη ατυχία, αυτή του να υποστούν σοβαρές απρόβλεπτες και αναπότρεπτες βλάβες τα δύο από τα τρία αυτά πλοία, “ΣΑΟΣ ΙΙ” και “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” ταυτόχρονα, στον πιο κρίσιμο μήνα του έτους”, επισημαίνει σε αυτή την ανακοίνωση που ο ίδιος εξέδωσε επισημαίνοντας ότι ” το πρώτο υπέστη, σύμφωνα με τα λεγόμενα των μηχανικών, πρωτόγνωρη βλάβη για τα ναυτιλιακά χρονικά.

Από την πρώτη στιγμή, έσπευσα να αντιμετωπίσω το πρόβλημα με όλες τις δικές μου και ξένες ακόμα δυνάμεις… Δυστυχώς, όμως, τέτοια προβλήματα δεν ξεπερνιούνται από τη μια στιγμή στην άλλη» ανέφερε σε ανακοίνωσή του με την οποία επισήμανε πως θα αποχωρήσει από την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού.

Ποια δρομολόγια εφεξής εκτελούνται

Την ίδια ώρα παρατείνεται η παραμονή  του  επιβατηγού ταχύπλοου “Andros Jet”  στην γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης  για δύο μέρες(Δευτέρα 19 Αυγούστου και Τρίτη 20 Αυγούστου).

Τα αναλυτικά δρομολόγια θα ανακοινωθούν από την διαχειρίστρια εταιρεία  του πλοίου “SEA JETS.”

Παράλληλα, το επιβατηγό πλοίο “ΑΝΑΞ” θα συνεχίσει να εξυπηρετεί αυτό το δρομολόγιο μέχρι και την Κυριακή 25Αυγούστου για την μεταφορά οχημάτων μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης ενώ κανονικά εκτελεί τα δρομολόγιά του το ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο “ΖΕΦΥΡΟΣ”.