Διαδοχικές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για το πρόβλημα της Σαμοθράκης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιείται στη μία το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να εξεταστούν οριστικές λύσεις για τη Σαμοθράκη, το οποίο βρέθηκε μέσα στο δεκαπενταύγουστο, ακτοπλοϊκά αποκομμένο.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για το συντονισμό του Κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Σημειώνεται ότι, ο υπουργός  Ναυτιλίας,  Γιάννης Πλακιωτάκης, κάλεσε σε απολογία τους υπεύθυνους διαχείρισης των πλοίων ΣΑΟΣ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ, για να ζητήσει εξηγήσεις  “για την μη εκτέλεση των δρομολογίων των εν λόγω πλοίων”.

Προς το παρόν,  τα πλοία Andros Jet, Ζέφυρος και Άναξ εξυπηρετούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη.

Και νέα σύσκεψη υπό Γεραπετρίτη και τοπικούς φορείς
Θα ακολουθήσει και νέα  σύσκεψη στο Μαξίμου, στις 17.00, και με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων στις 17:00 μ.μ. υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, του Υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για το συντονισμού του Κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσου, του Υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, των Βουλευτών Έβρου, Αναστάσιου Δημοσχάκη, Χρήστου Δερμεντζόπουλου, Σταύρου Κελέτση, του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, του απερχόμενου Δημάρχου Σαμοθράκης, Αθανάσιου Βίτσα και του νέου Δημάρχου Σαμοθράκης, Νικόλαου Γαλατούμου.

Πέτσας: Πρόβλημα με τις υποδομές του νησιού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΙ, εξήγησε πως για το πρόβλημα ευθύνονται κυρίως οι υποδομές του νησιού και εξέφρασε την απορία γιατί τόσα χρόνια δεν αφαιρέθηκαν από τον πυθμένα του λιμανιού οι επιχωματώσεις και τα φερτά υλικά που εμποδίζουν τα μεγαλύτερα πλοία να δένουν στο λιμάνι.

Παράλληλα τόνισε ότι η αφαίρεση αυτών των υλικών κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ και γι’ αυτό φταίει η τοπική αυτοδιοίκηση και η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.

Διευκρίνισε ότι η κατάσταση στο λιμάνι της Σαμοθράκης προέκυψε και εξαιτίας των βλαβών που παρουσίασαν τα πλοία της εταιρείας “ΣΑΟΣ” που πραγματοποιούσε τα δρομολόγια αλλά και λόγω του καιρού, καθώς είχε εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου.