Εισαγγελική προανάκριση για την Σαμοθράκη: Ο Μανούσης καλείται να δώσει εξηγήσεις

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τον δρόμο της προανάκρισης φαίνεται ότι παίρνει ο φάκελος με το υλικό, για τη μη εκτέλεση των δρομολογίων των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, η εισαγγελική αρχή αναμένεται να διεξάγει προανάκριση, μετά το χάος που προκλήθηκε στο λιμάνι της Σαμοθράκης με τους χιλιάδες επιβάτες εγκλωβισμένους επί μέρες.

Τον φάκελο υπέβαλε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, η τοπική λιμενική αρχή, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες οι οποίες οδήγησαν στην ακτοπλοϊκή απομόνωση του νησιού. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι της πλοιοκτήτριας εταιρείας «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» έχουν κληθεί σε ακρόαση από τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη για τη μη εκτέλεση των δρομολογίων των πλοίων.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο πλοία λόγω βλάβης παραμένουν ακινητοποιημένα από την Κυριακή 11 Αυγούστου. Τη γραμμή εξυπηρετεί πλέον το επιβατηγό «ΖΕΦΥΡΟΣ» και ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό καταμαράν «ANDROS JET» δίδοντας μια άμεση, αλλά προσωρινή λύση, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση.