Η Βασιλική Θάνου επιμένει: Δηλώνει έκπτωτη πρόεδρος!

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ως “έκπτωτη πρόεδρο” θεωρεί η  Βασιλική Θάνου τον εαυτό της αναφερόμενη στην απομάκρυνσή της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού! Παράλληλα, διευκρίνισε ότι  η απομάκρυνσή της είναι παράνομη και ότι θα  περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Η κ.Θάνου σχολίασε την απάντηση της ΕΕ στην επιστολή που είχε η ίδια αποστείλει, υπογραμμίζοντας  ότι  “κρατά ίσες αποστάσεις” και ότι η επιστολή της έχει παραπεμφθεί στις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες οι οποίες θα απαντήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την κυρία Θάνου, υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, αυτό της Ουγγαρίας, περίπτωση στην οποία η ΕΕ έκρινε παράνομη την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης.

Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που δικαιωθεί και παραμείνει στη θέση της, θα συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση, καθώς τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να λειτουργούν θεσμικά και όχι με βάση τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές τους.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται από κυβερνητικά στελέχη, η κυρία Θάνου τόνισε ότι ουδέποτε υπήρξε κομματικό πρόσωπο και ότι αυτό το απέδειξε κατά τη διάρκεια της 8μηνης θητείας της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Θεωρεί  ότι ο μόνος λόγος για την απομάκρυνσή της είναι ότι αποτελεί πρόσωπο το οποίο δεν είναι αρεστό στη νέα κυβέρνηση και καταλόγισε την έντονη κριτική που δέχεται στην εμπάθεια που τρέφουν στο πρόσωπό της κάποιοι κύκλοι της Δικαιοσύνης.