Σε άνοδο το ευρώ μετά την βύθισή του την προηγούμενη εβδομάδα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ανοδικά κινήθηκε το  ευρώ την Δευτέρα μετά από την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση σε διάστημα σχεδόν δύο μηνών, καθώς η διάθεση ανάληψης ρίσκου επανέρχεται σταδιακά στις αγορές.

Την περασμένη εβδομάδα οι διεθνείς αγορές “βούλιαξαν” μετά την αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, μετά τα σενάρια για ύφεση στην αμερικανική οικονομία.

Στην ανάκαμψη της επενδυτικής διάθεσης συνέβαλαν τόσο οι δηλώσεις Σουλτς για ενδεχόμενο αύξησης των κρατικών δαπανών κατά 50 δις. ευρώ στην Γερμανία σε περίπτωση που τα σημάδια συρρίκνωσης της οικονομίας επιμείνουν, όσο και οι ελπίδες για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη.

Σε αυτό το κλίμα, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,14% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στα 1,11 δολάρια, μετά την “βουτιά” 1% την προηγούμενη εβδομάδα, που αποτέλεσε την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του ευρώ από τις αρχές Ιουλίου.

Σε σχέση με την βρετανική λίρα το ευρώ καταγράφει κέρδη ύψους 0,34% στις 0,9158 λίρες. Κέρδη 0,25% καταγράφει το ενιαίο νόμισμα και έναντι του ιαπωνικού γεν στα 118,28 γεν, ενώ έναντι του ελβετικού φράγκου ενισχύεται κατά 0,2%.