Σε εμπρησμό κατά 99% αποδίδεται η φωτιά στην Εύβοια- Ανίσχυρο το άλλοθι του 33χρονου υπόπτου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Κατά 99%  η πυρκαγιά στην Εύβοια οφείλεται σε εμπρησμό. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο  πραγματογνώμονας που είχε οριστεί, προκειμένου να εξετάσει αν η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από την γεννήτρια ενός εργοστασίου ή από μία κολώνα της ΔΕΗ. Τελικά,  αποφάνθηκε ότι αυτές δεν είναι οι αιτίες έναρξης της πυρκαγιάς

Εντωμεταξύ, όπως αποδεικνύεται,  το άλλοθι του 33χρονου βασικού υπόπτου για την μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια, δεν είναι ισχυρό. Σήμερα, οι  ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής πήγαν για δεύτερη φορά στην περιοχή, προκειμένου να εξετάσουν και πάλι τους 3 βασικούς υπόπτους και να εντοπίσουν τυχόν αντιφάσεις στους ισχυρισμούς τους κατά την πρώτη εξέταση τους.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο  ΣΚΑΪ, στην πρώτη κατάθεση του ο 33χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν 25 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο έναρξης της μεγάλης φωτιάς και τόπο διαμονής του, αλλά τα πρώτα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού πήραν τις πρώτες προφορικές απαντήσεις από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία ενεπλάκη στις έρευνες. Και αυτο γιατί  η άρση τηλεφωνικού απορρήτου είναι δική της αρμοδιότητα.

Το κινητό τηλέφωνο του 33χρονου φαίνεται να ενεργοποιείται τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στο χωριό Σταυρός, τόπο διαμονής του ιδίου.

Τώρα τα αρμόδια στελέχη του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής αναμένουν και εγγράφως τις άρσεις απορρήτου και τις απαντήσεις όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για τις επικοινωνίες και την ενεργοποίηση των κεραιών από τις τηλεφωνικές συνδέσεις των υπόπτων.