Στις 25 Αυγούστου η ορκωμοσία του Κώστα Μπακογιάννη στην Ακαδημία Πλάτωνος

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την Κυριακή 25 Αυγούστου και ώρα 18.00 σε ανοικτή εκδήλωση, στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και των δημοτικών και κοινοτικών Συμβούλων.

Σε μια κίνηση υψίστου συμβολισμού ο νέος δήμαρχος της πρωτεύουσας δεν επέλεξε να πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής στο δημαρχιακό μέγαρο της πλατείας Κοτζιά, ως είθισται, αλλά επέλεξε μια ιστορική και εμβληματική γειτονιά της Αθήνας, που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα καθημερινότητας.

Στη συγκεκριμένη γειτονιά -όπου εκεί λειτούργησε πριν από αιώνες το πρώτο Πανεπιστήμιο του κόσμου- ο Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε πολλές φορές τους προεκλογικούς μήνες συζητώντας με τους κατοίκους.

Ο ουσιαστικός αλλά και συμβολικός λόγος της επιλογής του, να ορκιστεί δήμαρχος Αθηναίων εκεί, έχει να κάνει με την απόφαση του να δώσει από την πρώτη ώρα που θα αναλάβει τα καθήκοντα του την μάχη της καθημερινότητας στην πόλη, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές των επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.