Η επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και το στοίχημα του Τσίπρα για μια ισχυρή αντιπολίτευση

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Για διμέτωπο αγώνα, εντός και εκτός Βουλής προετοιμάζονται στο ΣΥΡΙΖΑ, με την Πολιτική Γραμματεία να συνεδριάζει εντός της εβδομάδας.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση η θερινή ραστώνη έφτασε στο τέλος της και πλέον ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος για μια ισχυρή αντιπολίτευση που στόχο έχει να αναδείξει τα ευαίσθητα σημεία και τυχόν αδυναμίες της κυβέρνησης.

Η πρόθεσή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευση είναι να στηλιτεύσει την τακτική της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σύμφωνα με το  ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόζει μνημονιακά μέτρα, χωρίς να έχουμε μνημόνια και η πολιτική  της ευνοεί τους “έχοντες και κατέχοντες”.  Η αντιπολιτευτική τακτική θα εστιάσει την κριτική της στο κομματικό και «πρωθυπουργικό» κράτος που “στήνει” ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν την επιχειρηματολογία τους στη διάταξη  για την αιτιολογημένη απόλυση, ενώ προς κάθε κατεύθυνση τονίζουν συνεχώς τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής που έφερε ο υπουργός Εργασίας, πριν διακόψει η Βουλή για τις θερινές διακοπές.

Στόχος η επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ

Το µεγάλο στοίχηµα, ωστόσο, για τον Αλέξη Τσίπρα είναι η επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να λειτουργήσει ως ο κεντρικός πυλώνας του προοδευτικού πόλου. Το συνέδριο της επανίδρυσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί την άνοιξη, με τις διεργασίες να ξεκινούν από το φθινόπωρο και να εντείνονται στο τέλος του έτους.

Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να δρομολογήσει τις διαδικασίες, ενώ τα μηνύματα από τις αιτήσεις εγγραφής νέων μελών στο Οργανωτικό του κόμματος είναι ιδιαιτέρως θετικά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες την πρώτη εβδομάδα μετά τις εκλογές έφτασαν τις 1.500.

Πρωταρχική επιδίωξη του Αλέξη Τσίπρα είναι να εγγραφούν όσο το δυνατό περισσότερα νέα μέλη, ώστε η διεύρυνση του κόμματος να έχει ουσιαστικό χαρακτήρα. Όπως εκτιμά ο ίδιος, ο αριθμός τους θα μπορούσε να φθάσει τις 180.000, δηλαδή να εξαπλασιαστεί σε σχέση με τα σημερινά εγγεγραμμένα μέλη, ενώ ο παραπάνω αριθμός αντιστοιχεί στο 1/10 των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.