Ο Τραμπ ακύρωσε το ταξίδι του στη Δανία μετά την άρνηση για την πώληση της Γροιλανδίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

O Nτόναλντ Τραμπ ακύρωσε τελικά το ταξίδι του στη Δανία, αφού η Γροιλανδία δεν είναι προς πώληση, όπως διαμήνυσε η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρέντρισκεν.

Έτσι, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέβαλε τη συνάντηση του με την πρωθυπουργό της χώρας και σε χθεσινή του ανάρτηση στο Twitter,  ανέφερε πως μιας και η πρωθυπουργός «δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει για την αγοραπωλησία της Γροιλανδίας» αποφάσισα να αναβάλλω τη συνάντηση μας” και εξήγησε ότι:  «Η Δανία είναι μία πολύ ιδιαίτερη χώρα με απίστευτους ανθρώπους, αλλά βασιζόμενος στα σχόλια της Μέτε Φρέντρικσεν πως δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει την πώληση της Γροιλανδίας, θα αναβάλλω τη συνάντηση μας που είχε προγραμματιστεί σε δύο εβδομάδες για άλλη φορά».

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1163961882945970176

Η Φρέντρικσεν  που επισκέφθηκε την Κυριακή τη Γροιλανδία- που είναι ημιαυτόνομη περιοχή της Δανίας – δήλωσε πως  είναι παράλογη η συζήτηση για την αγορά της Γροιλανδίας».

Κάτοικοι στο μεγαλύτερο νησί του κόσμου έκαναν λόγο για «τρελή πρόταση» και «προσπάθεια χειραγώγησης».

Η Φρέντρικσεν η οποία επισκέφθηκε τη Γροιλανδία για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της, τον Κιμ Κίλσεν, είπε στους δημοσιογράφους την Κυριακή πως η Γροιλανδία δεν πωλείται επειδή δεν ανήκει στη Δανία. «Η Γροιλανδία δεν είναι δανική. Η Γροιλανδία είναι γροιλανδική. Ελπίζω τα περί αγοράς να μην εννοούνται σοβαρά», δήλωσε.