Τραγελαφικές εικόνες στην εφορία Μυτιλήνης με το ΑΦΜ των μεταναστών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τραγελαφικές εικόνες διαδραματίζονται στην εφορία της Μυτιλήνης όπου σπεύδουν για έκδοση ΑΦΜ πρόσφυγες και μετανάστες, προκειμένου να έχουν το δικαίωμα να ενοικιάσουν σπίτι και να δουλέψουν, να τους αποδοθεί ΑΜΚΑ, αλλά όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα, τις δυο τελευταίες ημέρες περίπου χίλιοι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν πολιορκήσει την εφορία και όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΙ το αίτημα τους για την χορήγηση ΑΦΜ συνδέεται με την κατοχύρωση επιδόματος 400 ευρώ που δικαιούνται, μέσω κοινοτικών κονδυλίων.

Έτσι ζητούν την άμεση έκδοση ΑΦΜ , όπως έχουν δικαίωμα με την αίτηση παροχής ασύλου που έχουν καταθέσει…

Μπλόκαρε η ΔΟΥ

Πάνω από 500 πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν μόνο χθες στη ΔΟΥ του νησιού για την έκδοση ΑΦΜ με αποτέλεσμα να μπλοκάρει η υπηρεσία και να γίνεται το αδιαχώρητο. Μάλιστα, ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας και μεταφραστών για να εξηγηθεί στον κόσμο αυτό, ότι δεν είναι απαραίτητη η έκδοση ΑΦΜ σε όσους δεν έχουν άμεση συναλλαγή με το δημόσιο.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ Αιγαίου, και οι αιτούντες άσυλο έχουν το δικαίωμα έκδοσης ΑΦΜ όμως οι δομές της εφορίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε όλο αυτό τον κόσμο που την τελευταία περίοδο κατακλύζει τις υπηρεσίες λόγω των αυξημένων αφίξεων που ξεπερνούν τις 100 κάθε μέρα.

Το ίδιο πρόβλημα σημειώνεται και στον ΟΑΕΔ.