Είναι απίστευτο κι όμως ελληνικό! Αντί για αποδείξεις έδινε στους πελάτες κουπόνια κόμματος

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μπροστά σε μία παρανομία που ξεπερνά κάθε φαντασία βρέθηκαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ο λόγος για ένα αναψυκτήριο σε παραλία στο Αίγιο, ο οποίος αντί αποδείξεων έδινε στους πελάτες κουπόνια κόμματος!
Οι ελεγκτές ανακάλυψαν ότι ως εκμεταλλευτής του αναψυκτηρίου φερόταν πολιτικό κόμμα, μέσω δωρεάν παραχώρησης, που είχε κάνει προς το κόμμα, ο προηγούμενος διαχειριστής της εγκατάστασης.

Το αναψυκτήριο δεν ήταν δηλωμένο ως επαγγελματική εγκατάσταση, ενώ δεν είχε δηλωθεί ούτε η άσκηση οικονομικής δραστηριότητας κερδοσκοπικού χαρακτήρα και  αντί της έκδοσης αποδείξεων λιανικής πώλησης, παρείχε στους πελάτες κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης του κόμματος, ισόποσης αξίας με τα προιόντα, που αγόραζαν οι πελάτες (καφέδες, σάντουιτς, κλπ).

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν 933 μη εκδόσεις αποδείξεων, αξίας περίπου 4.700 ευρώ.Επιβλήθηκε λουκέτο 48 ωρών, ενώ η επιχείρηση ελέγχεται και για το σύνολο των φόρων, που δεν έχει αποδώσει.

Λίγο αργότερα η ΑΑΔΕ διευκρίνισε πως πρόκειται για εξωκοινοβουλευτικό και πολύ μικρό σε δύναμη κόμμα που εκμεταλλευόταν αναψυκτήριο, αλλά το εμφάνιζε ως χώρο συγκέντρωσης των μελών του (εντευκτήριο).