Γιος καταζητούμενου Ρώσου τραπεζίτη ο δεύτερος νεκρός του ελικοπτέρου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 1 λεπτό

Λεπτομέρειες για την ταυτότητα του δεύτερου θύματος ρωσικής καταγωγής φέρνει το ρωσικό σάιτ RBC, που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο δυστύχημα με το ελικόπτερο στο Γαλατά.

Σημειώνεται ότι ο ένας επιβάτης ήταν ο Ρώσος επιχειρηματίας Μιχαήλ Αμπράμοβ που  είχε ιδρύσει το «Μουσείο Ρωσικών Εικόνων» και ο άλλος επιβάτης τελικά  ήταν ο Πάβελ Ακουλίνιν.

Πρόκειται για τον  σύντροφο της κόρης του συνεταίρου του Αμπράμοφ και γιος του πρώην αναπληρωτή προέδρου της Τράπεζας της Μόσχας Ντμίτρι Ακουλίνιν, δήλωσε στο RBC μια πηγή.

Σύμφωνα με την πηγή του RBC, οι Ακουλίνιν και Αμπράμοφ πραγματοποιούσαν μαζί τις διακοπές τους στο γιοτ του Αντρέι Κοντρασόφ, επιχειρηματικό εταίρο του Αμπράμοφ.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Μουσείου Ρωσικών Εικόνων Σεργκέι Μπογκατύρεφ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες: «Ο Πάβελ Ακουλίνιν ήταν ο «γαμπρός» της κόρης του συνεργάτη του Μιχάηλ Αμπράμοφ, Αντρέι Κοντρασόφ. Ο Αμπράμοφ και ο Κοντράσοφ ήταν συνεργάτες στις οικοδομικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Μπογκατύρεφ.

Ο Ντμίτρι Ακουλίνιν ήταν ο πρώτος αντιπρόεδρος της Τράπεζας της Μόσχας. Στο τέλος του 2010, ξεκίνησε μία ποινική υπόθεση εναντίον του προέδρου της τράπεζας Αντρέι Μπορόντιν και άλλων στελεχών της τράπεζας 
Η έρευνα τους προσδιόρισε ως υπόπτους για μεταφορά χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς των κυπριακών εταιρειών που ελέγχονταν από τους ίδιους το διάστημα μεταξύ 2008-2011.
Το 2013-2014, ο Μπορόντιν και ο Ακουλίνιν κατηγορήθηκαν για ξέπλυμα χρήματος και κλοπή άνω του 1 δισ. ρουβλιών, αλλά διέφυγαν στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να μπουν στη διεθνή λίστα καταζητούμενων.