Συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συνοδεύεται από την σύζυγό του Μαρέβα, υποδέχτηκαν στο κατώφλι του προεδρικού μεγάρου ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν.

«Η σχέση Ελλάδας – Γαλλίας είναι πολύ σημαντική. Η Γαλλία στήριξε την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης, αλλά φυσικά αυτός που αγωνίστηκε ήταν ο ελληνικός λαός. Μας συνδέει μία μακρά ευρωπαϊκή φιλία, που βασίζεται στον πολιτισμό. Θα συζητήσουμε την ευρωπαϊκή ατζέντα. Η προτεραιότητα της Ευρωζώνης θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας, μέσω και της κατάρτισης ενός κοινού προϋπολογισμού» είπε ο Γάλλος Πρόεδρος καλωσορίζοντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

«Από κοινού θα πρέπει να δείξουμε τη βούλησή μας για στήριξη της ευρωζώνης, αλλά και περισσότερη αλληλεγγύη. Θα πρέπει να βρούμε μία κοινή λύση για το μεταναστευτικό. Ξέρω τι έχει αναλάβει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με το θέμα της μετανάστευσης και το βάρος», πρόσθεσε.

«Σήμερα η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυξημένες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία δημιουργεί εντάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Η ΕΕ και η Γαλλία δεν πρόκειται να δείξουν αδυναμία σε αυτόν τον τομέα».

Μητσοτάκης: Απευθύνω πρόσκληση στις γαλλικές εταιρείες

«Έρχομαι στη Γαλλία σε μία κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα, καθώς ύστερα από μία 10ετή κρίση η χώρα μας παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης και παραμένει στην Ευρώπη που είναι ο φυσικός της χώρος σε όλους τους τομείς. Το κοινό μας παρελθόν μάς δείχνει το δρόμο του μέλλοντος», ανέφερε παίρνοντας τον λόγο ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

«Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τη νέα αρχιτεκτονική της ΕΕ, για τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται να γίνουν. Χρειάζεται μια Ευρώπη που επιμερίζεται την ευθύνη στο προσφυγικό».

Ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του δεν παρέλειψε να απευθύνει πρόσκληση στη γαλλική επιχειρηματικότητα να συμμετάσχει στο αναπτυξιακό άλμα της Ελλάδας, όπως είπε χαρακτηριστικά.