Σε απόγνωση παραθεριστές οικισμού στο Ξυλόκαστρο από τους τόνους σκουπιδιών και την εγκατάλειψη του δήμου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι παραθεριστές του οικισμού ΔΕΗ στο Άνω Μελίσσι  του δήμου Ξυλοκάστρου με το “βουνό σκουπιδιών”  που συσσωρεύεται κάθε Αύγουστο ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους. Παρά τις εκκλήσεις που έχουν γίνει, εδώ και χρόνια, από ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών στον οικισμό που είναι εγκαταλελειμμένος από τον Δήμο Ξυλοκάστρου, η δημοτική αρχή αδρανεί όλα τα χρόνια με το επιχείρημα της έλλειψης πόρων, με αποτέλεσμα τους καλοκαιρινούς μήνες, περιοχές γύρω από το Ξυλόκαστρο, να βρίσκονται στο έλεος των σκουπιδιών και των αδέσποτων σκυλιών.

Στο “αμήν” έφτασαν κάτοικοι στον οικισμό ΔΕΗ στο Άνω Μελίσσι, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση, αφού κάθε  χρόνο, τους μήνες Ιούλιο και  Αύγουστο αδυνατούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους του οικισμού από την οσμή και την συγκέντρωση των σκουπιδιών, καθώς οι κάδοι που έχει τοποθετήσει ο δήμος δεν επαρκούν για να καλύψει τις ανάγκες της κοινότητας.

Κάθε καλοκαίρι, ο οικισμός γεμίζει από τους παραθεριστές και τα σκουπίδια συσσωρεύονται, με αποτέλεσμα να βρίσκονται διάσπαρτα στα χωράφια, σε οικόπεδα και στο κατώφλι των σπιτιών!

“Η κατάσταση είναι απελπιστική” και ο κίνδυνος δημόσιας υγείας παραμονεύει, λόγω της αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής να λύσει το βασικό πρόβλημα της καθαριότητας του δήμου Ξυλοκάστρου που διαιωνίζεται εδώ και χρόνια!

Παράλληλα, μείζον πρόβλημα αποτελεί και η έλλειψη πρωτοβουλίας από τον δήμο Ξυλοκάστρου να κινητοποιήσει ιδιοκτήτες οικοπέδων που δεν τα καθαρίζουν και παραμονεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς!

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μία τόσο όμορφη περιοχή, όπως το Ξυλόκαστρο που δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες φροντίζει να φαίνεται καθαρός ο κεντρικός δρόμος του Πευκιά με τις γύρω περιοχές να παραμένουν στο έλεος των σκουπιδιών!

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν την προκλητική αδιαφορία του Δήμου, ο οποίος έχει αφήσει  άλυτο το πρόβλημα της καθαριότητας, προτάσσοντας ως δικαιολογία τις  ελλείψεις που έχει σε εργαζομένους στα απορριμματοφόρα και σε κονδύλια που δεν τους επιτρέπει να τοποθετήσουν κάδους στον οικισμό. Παράλληλα, κάτοικοι καταγγέλλουν  ότι η αδιαφορία πηγάζει από το γεγονός ότι δεν αποτελούν μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, οπότε εισπράττουν την  εγκατάλειψη του Δήμου, παρά το γεγονός ότι συμβάλουν στον “κορβανά”  της δημοτικής αρχής με  τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν μηνιαίως.