Επίσκεψη Ιερώνυμου στο υπουργείο Παιδείας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας, και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, διήρκεσε περίπου μισή ώρα και πραγματοποιήθηκε σε ανταπόδοση της προηγούμενης επίσκεψης της Υπουργού στην Αρχιεπισκοπή μετά τη συγκρότηση της Κυβέρνησης.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η βούληση για γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία Πολιτείας – Εκκλησίας στη βάση μιας ειλικρινούς σχέσης και πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους Πολιτείας και Εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε πριν την συνάντηση: «Με επισκέφθηκε η κυρία υπουργός. Είπαμε μερικές σκέψεις και σήμερα έρχομαι να ανταποδώσω την επίσκεψη. Να ευχηθώ για μια καινούργια δημιουργική χρονιά, αλλά δεν θα περιοριστούμε μόνο στους χαιρετισμούς. Πιστεύω θα δοθεί η αφορμή να ανταλλάξουμε απόψεις και για μερικά γενικά θέματα και να καταστρώσουμε ένα πρόγραμμα συνεργασίας για το χειμώνα και τον καιρό που έρχεται».

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε πριν τη συνάντηση ότι: «Εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας, ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας πάνω στη βάση ενός ειλικρινούς διαλόγου με σεβασμό πάντα στους διακριτούς ρόλους της πολιτείας και της Εκκλησίας και με κάθε διάθεση και πρόθεση για μια γόνιμη και ειλικρινή συζήτηση μεταξύ Εκκλησίας και πολιτείας. Όπως είπε ο Μακαριώτατος, θα συζητήσουμε διάφορα ζητήματα που άπτονται των σχέσεων μεταξύ πολιτείας και Εκκλησίας και έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας για να συνεργαστούμε σε βάθος τον καιρό που θα ακολουθήσει».