Οι αυτόχθονες του Αμαζονίου θρηνούν μπροστά στην καταστροφή: “Θα δώσουμε το αίμα μας”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

«Θα δώσω την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για το δάσος», λέει βουρκωμένος ο αρχηγός φυλής αυτοχθόνων του Αμαζονίου, την ώρα που φλέγεται ο τροπικός Αμαζόνιος, ο πνεύμονας του πλανήτη μας, προκαλώντας μία πρωτοφανή στα ιστορικά χρονικά, καταστροφή σε τέτοιο μέγεθος.

Την ίδια στιγμή που οι ισχυροί άντρες του πλανήτη προβληματίζονται και παράγουν στις δηλώσεις τους ευχολόγια, οι αυτόχθονες  θρηνούν για  το δάσος που είναι η ίδια τους η ζωή και δηλώνουν έτοιμοι να το υπερασπιστούν

«Είναι μια καταστροφή», λέει δακρυσμένος στο συγκλονιστικό βίντεο του BBC o Raimundo Mura, o ηγέτης της φυλής Mura, που ορκίζεται πως θα υπερασπιστούν τη γη τους. Όπως λέει: «Θα δώσω το αίμα μου αν χρειαστεί».

«Όλα αυτά τα χρόνια αντισταθήκαμε εδώ. Όταν δεν υπήρχε δρόμος, όταν έφτασε το ηλεκτρικό ρεύμα, όταν άρχισε η εισβολή στη γη. Κάθε μέρα που περνούσε ερχόταν η αποψίλωση και η υλοτόμηση», λέει άλλο μέλος της φυλής.

«Μας συγκλονίζει πως το δάσος πεθαίνει συνεχώς. Αισθανόμαστε πως το κλίμα αλλάζει. Ο πλανήτης έχει ανάγκη το δάσος. Το χρειαζόμαστε εμείς και το χρειάζονται τα παιδιά μας», συμπληρώνει.

Ο ηγέτης της φυλής δεν μπορεί να κρύψει τον πόνο του, καθώς κοιτά την καταστροφή και λέει πως όλα αυτά τα δέντρα είχαν κάποτε ζωή.
«Οι άνθρωποι θέλουν να τα καταστρέψουν κι άλλο. Εμείς κάνουμε προσπάθεια να τα σώσουμε, να προστατεύσουμε την περιοχή, τη φύση, τα δέντρα και τα άγρια ζώα”.

https://www.bbc.com/news/av/world-latin-america-49448135/i-will-give-my-last-drop-of-blood-for-this-forest