Νομοθετεί άμεσα η κυβέρνηση τον ΦΠΑ στο 13% στον τουρισμό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ένα από τα βασικά αιτήματα του τουριστικού κλάδου είναι η μείωση του ΦΠΑ στις τουριστικές υπηρεσίες. Αυτό το μέτρο ανακοίνωσε ότι θα ληφθεί άμεσα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Ο υπουργός, λόγω της πρότερης θητείας του ως γραμματέας δημοσίων εσόδων γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό το μέτρο αφενός μεν θα δώσει πνοή στον τουρισμό, αφετέρου δε ότι θα μειωθούν οι τιμές και η Ελλάδα θα παραμείνει ανταγωνιστική έναντι των υπολοίπων χωρών της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε βέβαιος πως η αλλαγή θα περιλαμβάνεται στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, προκειμένου η κυβέρνηση να προλάβει την επόμενη τουριστική σεζόν.

Όσον αφορά την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου ο υπουργός Τουρισμού έκανε λόγο για χρονιά «σταθεροποίησης», τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει να προβεί σε στρατηγικές τομές ώστε να διατηρήσει και να διευρύνει το μερίδιο που έχει κατακτήσει στην αγορά.

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε, επίσης, ότι χρειάζεται αναβάθμιση των ελληνικών τουριστικών μονάδων και διεύρυνση της τουριστικής περιόδου τόσο γεωγραφικά όσο και χρονικά μέσω ενός στρατηγικού σχεδίου σε βάθος πενταετίας ή δεκαετίας και επενδύσεις.