Ερντογάν: Όταν βρούμε αέριο θα κάνουν ουρά στην πόρτα μας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στην παρουσία της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε σε ομιλία του στη Ριζούντα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είπε «όταν θα βρούμε φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτοί που αντιτίθενται στη χώρα μας θα στέκονται ουρές μπροστά στην πόρτα μας».

«Η Δύση απειλεί, αλλά εμείς δεν καταλαβαίνουμε από απειλές. Εμείς προστατεύουμε και θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας εδώ (στην ανατ. Μεσόγειο) μέχρι τέλους» είπε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει η Καθημερινή.

«Μην ανησυχείτε καθόλου. Εμείς μέχρι σήμερα δεν σκύψαμε το κεφάλι μας σε υπηρέτες. Μόνο μπροστά στο Θεό μας θα σκύψουμε. Πουθενά αλλού!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος σε μεγάλη συγκέντρωση του κόμματός του.

Ο Ερντογάν προειδοποίησε επίσης όλους τους δημάρχους που θα κάνουν κατάχρηση των δημοτικών εγκαταστάσεων ότι θα έχουν την τύχη αυτών που απομακρύνθηκαν, καθώς παρείχαν βοήθεια στο PKK σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να πάει ούτε ένα σεντ σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία του, υποστήριξε πως το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) σε όλα τα θέματα -από την τρομοκρατία μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο- δεν στηρίζει την Τουρκία αλλά τους «απέναντι».