ΚΚΕ για φωτιές στον Αμαζόνιο: Υποκρισία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και δήθεν ευαισθησία Μακρόν

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

«Ο καυγάς ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ για την καταστροφή στον Αμαζόνιο και την κλιματική αλλαγή είναι υποκριτικός, γιατί και οι δυο έχουν βαρύτατες ευθύνες για μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές που κόστισαν ανθρώπινες ζωές όπως η πυρκαγιά στο Μάτι, την Πελοπόννησο, ή την Εύβοια, όπου φέτος 25.000 στρέμματα δασικής γης προστέθηκαν στα 12.000 που κάηκαν πέρσι», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωσή του.

Και συμπληρώνει: «Το ίδιο ισχύει και για τις πλημμύρες στη Μάνδρα, την Κρήτη, κ.α. Δικό τους έργο είναι και η σχεδιασμένη εγκατάλειψη του Πάρκου Τρίτση με προφανή στόχευση να αναλάβουν δράση οι επιχειρηματικοί όμιλοι».

Κριτική και στον Γάλλο Πρόεδρο:

Στο στόχαστρο του ΚΚΕ μπήκε και ο Μακρόν, αφού όπως αναφέρει η ανακοίνωση:«Όσο για την κυβέρνηση Μακρόν,  η δήθεν ευαισθησία της δεν αφορά την προστασία των οικοσυστημάτων στον Αμαζόνιο και την αντιπεριβαλλοντική πολιτική της αντιδραστικής κυβέρνησης Μπολσονάρο στη Βραζιλία αλλά, μεταξύ άλλων, και την ενεργοποίηση της αντιλαϊκής συμφωνίας ΕΕ – Mercosur για την οποία τα Γαλλικά μονοπώλια διεκδικούν μεγαλύτερα μερίδια από τους ανταγωνιστές τους. Το ίδιο κάλπικη είναι και η «ευαισθησία» των κυβερνήσεων των G7, όπου οι μεταξύ τους  αντιθέσεις εκτός των άλλων αφορούν και την εκμετάλλευση του Αμαζονίου, η οποία αποτελεί μήλον της έριδος για τους μεγάλους ομίλους».