Μάντσεστερ: Ειδική λωρίδα πεζών που είναι κολλημένοι με το κινητό τους

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

«Αργή» λωρίδα στα πεζοδρόμια δημιουργήθηκε στο Μάντσεστερ, για μία ημέρα μόνο, στα πλαίσια ενός καινοτόμου αυτό πρότζεκτ, στην περιοχή Σπίννινγκφιλντς της πόλης.

Όπως φαίνεται και σε σχετικό βίντεο η «αργή» λωρίδα πεζών δημιουργήθηκε για να αποτρέψει τους πεζούς που είναι προσκολλημένοι στο κινητό τους από το να «τρακάρουν» μεταξύ τους!

Έρευνα έδειξε πως το Μάντσεστερ είναι η κορυφαία πόλη στην οποία οι άνθρωποι πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο, απασχολημένοι με το κινητό τους τηλέφωνο, όπως αναρτήθηκε σε σχετική δημοσίευση στη σελίδα του Spinningfields στο Facebook.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα, το συγκεκριμένο πρότζεκτ ήταν ιδέα της εταιρείας παροχής κινητής τηλεφωνίας, AO-Mobile, μετά από δημοσκόπηση που έκανε, στην οποία 96% των απαντήσεων αφορούσε τους πεζούς «ζόμπι» που είναι αφοσιωμένοι στο κινητό τους καθώς περπατούν.

Η «δοκιμή» της μίας ημέρας αφορούσε σε δύο παράλληλες λωρίδες μήκους 75 μέτρων κατά μήκος της λεωφόρου Hardman στο Spinningfields.

Κατά μήκος των λωρίδων υπάρχουν βέλη και επισημάνσεις που ορίζουν τις ξεχωριστές λωρίδες πεζοπορίας στο πεζοδρόμιο αποκλειστικά για τους χρήστες smartphone με αργό βάδισμα.

Σημειώνεται ότι, εκτός από «τρακαρίσματα» με ανθρώπους, 29% των Βρετανών δήλωσαν ότι έχουν χτυπήσει σε ένα φανάρι ενώ ασχολούνταν με το κινητό τους!