Κορκίδης: «Iκανοποίηση του ΕΒΕΠ για το νέο masterplan του ΟΛΠ»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την στήριξη του στο νέο masterplan του ΟΛΠ εκφράζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος τόνισε σε δηλώσεις του, την ικανοποίησή του.  Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ τόνισε: «Θεωρώ το περιεχόμενο του αναθεωρημένου Master Plan της ΟΛΠ ΑΕ  αποτέλεσμα προσαρμογών, που ικανοποιεί πλήρως, τόσο την ελληνική Κυβέρνηση, όσο και τους Κινέζους επενδυτές της Cosco.

Επιπρόσθετα θα έλεγα ότι, τόσο το Ε.Β.Ε.Π., όσο και άλλοι οι επιχειρηματικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής, δικαιώνονται για τις θέσεις και παρεμβάσεις τους, αλλά και τις κοινά αποδεκτές προτάσεις που κατέθεσαν και συμπεριλαμβάνονται στο νέο Master Plan που επανακατατίθεται τελικά τη Τετάρτη 27/8 στην ΕΣΑΛ από τη διοίκηση του ΟΛΠ. Άλλωστε εξ ´αρχής, ο βασικός στόχος όλων δεν ήταν να “κολλήσει”, αλλά αντιθέτως να “τρέξει” το επενδυτικό πρόγραμμα στο λιμάνι του Πειραιά, προς όφελος όμως όλων».

Ο κ, Κορκίδης αναφέρθηκε στις 4 αλλαγές του αρχικού σχεδίου που λειτούργησαν θετικά αφού «φέρνουν πρόσθετες επενδύσεις 200 εκ. ευρώ και αύξησαν το επενδυτικό πρόγραμμα, από τα 612 εκ. ευρώ, σε πάνω από 800 εκ. ευρώ. Επίσης οι 4 αλλαγές φέρνουν την κατασκευή ενός 4ου προβλήτα, που θα ενισχύσει τη δυναμικότητα του λιμανιού του Πειραιά στα επίπεδα των 10 εκ. TEUs, εντάσσοντας σε δυναμικότητα τον Πειραιά στη τετράδα των ισχυρότερων λιμένων της Ευρώπης» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ.

Αναφερόμενος στο σχέδιο για την μετατροπή της αποθήκης Σιλό σε μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ τόνισε  ότι την πρόταση της ΕΣΑΛ υποστήριξε ένθερμα το Ε.Β.Ε.Π. και ο Δήμος Πειραιά.

Τέλος για την πρόταση του Επιμελητηρίου για λειτουργία “duty free shops”, αντίστοιχα με τα “terminalς” των αεροδρομίων, αντί του αρχικού σχεδιασμού λειτουργίας εμπορικού κέντρου 44.000 τ.μ. στο λιμάνι, ο κ. Κορκίδης ανέφερε πως: «έγινε αποδεκτή και οι εμπορικές χρήσεις περιορίζονται κατά το ήμισυ, ενώ θα λειτουργούν στη ζώνη εισόδου, δηλαδή πριν τον έλεγχο διαβατηρίων του λιμένα κρουαζιεροπλοίων, μόνο για τους τουρίστες. Επισημαίνεται ότι η ΕΣΑΛ έχει ήδη αποδεχτεί τις πρόσθετες επενδύσεις που αφορούν στην κατασκευή νέου προβλήτα κρουαζιέρας, πεντάστερου ξενοδοχείου στο Πόρτο Λεόνε, πενταώροφου κτιρίου στάθμευσης για το car terminal στο Ικόνιο, νέας αποθήκης στην περιοχή ΟΔΔΥ, καθώς και την αναδιαμόρφωση του κτηρίου της Παγόδας σε ξενοδοχείο με συνεδριακό κέντρο και δύο ακόμα αποθηκών επίσης σε ξενοδοχεία. Θεωρώ, τις παρεμβάσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και του Δημάρχου Πειραιά καθοριστικές για την τελική συμφωνία και πιστεύω πως το περιεχόμενο της τελευταίας έκδοσης του σχεδίου που επανακαταθέτει η ΟΛΠ ΑΕ στην ΕΣΑΛ, ικανοποιεί το Επιμελητήριο μας»