Ψηφίστηκε το ν/σ του υπ. Δικαιοσύνης για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Yπερψηφίστηκε επί της αρχής του από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης το νομοσχέδιο που αφορά την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

«Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξουμε, με σοβαρή συζήτηση και προσέγγιση ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα στο παρόντα αλλά και σε μελλοντικό χρόνο», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας ευχαριστώντας προσωπικά έναν -έναν όλους ανεξαιρέτως τους εισηγητές των κομμάτων.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι την τροπολογία για την άρση των τραπεζικών κεφαλαιακών περιορισμών δεν θα την έκανε δεκτή «αν δεν αφορούσε την ελληνική οικονομία και τους πολίτες» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να εγκαταλείψουμε το συντομότερο δυνατό τη πρακτική των τροπολογιών».

Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος αναγνώρισε τη συναινετική διάθεση που είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κάνοντας δεκτές όπως είπε, πολλές προτάσεις που κατατέθηκαν τόσο από το κόμμα του όσο και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσιάρας τόνισε ακόμα ότι «επιτέλους νομοθετείται η προστασία των ανηλίκων, με μία από τις πλέον σοβαρές διατάξεις του νομοσχεδίου και κάτω από 15 ετών χρειάζεται πλέον η συγκατάθεση των κηδεμόνων».