ΑΔΜΗΕ: Έτοιμη να λειτουργήσει η υποβρύχια διασύνδεση Ρίου-Αντιρρίου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ολοκληρώθηκε το έργο της υποβρύχιας διασύνδεσης 400KV Ρίου Αντιρρίου του ΑΔΜΗΕ, το οποίο σε συνδυασμό με 3 άλλα έργα θα δώσει λύση στο πρόβλημα του κορεσμού του δικτύου στην Πελοπόννησο. Τα έργα που αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2020 είναι η νέα διασύνδεση Μεγαλόπολης Πάτρας το ΚΥΤ Μεγαλόπολης (που είναι έτοιμο) και το ΚΥΤ Κορίνθου.

Εκτός όμως από τη λύση που δίνεται σε επίπεδο δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, το νέο έργο το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία είναι σημαντικό και για έναν άλλο λόγο: είναι το πρώτο υποβρύχιο καλώδιο 400KV στην Ελλάδα και μάλιστα η εταιρεία που προμήθευσε τον εξοπλισμό είναι ελληνική, τα Ελληνικά Καλώδια.

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Αντίρριο ειδική εκδήλωση από τον ΑΔΜΗΕ και την κοινοπραξία Ελληνικά Καλώδια – Fulgor, δηλαδή τον ανάδοχο του έργου, για την ολοκλήρωση των εργασιών πόντισης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ Μ. Μανουσάκη, με το έργο η Πελοπόννησος μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο της χώρας καθώς αυξάνεται η δυνατότητα της να τροφοδοτεί με ΑΠΕ το ηλεκτρικό σύστημα αλλά εντάσσεται πλέον στο σύστημα με την πλήρη παραγωγική του ικανότητα και το μεγαλύτερο εργοστάσιο των Βαλκανίων, η Μεγαλόπολη V”.

Από την πλευρά του ο ΓΔ της Ελληνικά Καλώδια Αλ. Αλεξίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση της πόντισης των καλωδίων σε ένα “εμβληματικό έργο διεθνούς εμβέλειας” υπογραμμίζοντας την καινοτομία που έφερε η εταιρεία στον κλάδο των υποβρυχίων καλωδίων.