Αυτοψία Χατζηδάκη στα πυρόπληκτα της Εύβοιας – Ανακοίνωσε αντιπλημμυρικά έργα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Το κονδύλι των 75 χιλιάδων ευρώ που προβλέπονταν για αποκατάσταση ζημιών στη ίδια περιοχή πέρυσι αλλά δεν εκταμιεύτηκε θα διατεθεί άμεσα για κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στην Εύβοια. Αυτό ανακοίνωσε  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Σε δήλωσή του από την Εύβοια, την οποία επισκέφθηκε σήμερα συνοδευόμενος από τον ΓΓ του ΥΠΕΝ, Κ. Αραβώση, ο υπουργός σημείωσε: «Δεν ήρθα εδώ για δημόσιες σχέσεις. Δεν προσφέρεται άλλωστε η εικόνα για δημόσιες σχέσεις. Ήρθα εδώ σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να δούμε πώς θα αποφύγουμε τα χειρότερα. Προφανώς προχωρά η αποτύπωση της περιοχής μέσω του συστήματος Copernicus, οι ρυθμίσεις για την υλοτομία, οι διατάξεις για την απαγόρευση της θήρας, όλα τα αυτονόητα που γίνονται και στην Ελλάδα σε αυτές τις περιπτώσεις. Πρέπει όμως να προχωρήσουν και μέτρα που δεν είναι καμία φορά αυτονόητα όπως η αποζημίωση των ρητινοσυλλεκτών και κυρίως τα μέτρα για την αντιπλημμυρική προστασία. Διαπίστωσα με λύπη ότι για την περσινή πυρκαγιά, στην ίδια περιοχή, προβλέπονταν 75.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία επί ένα χρόνο δεν έχουν εκταμιευθεί. Επομένως, ξεκινώντας από αυτά, πρέπει να προχωρήσουμε με ταχύτητα στα αντιπλημμυρικά έργα. Επομένως, η μεγάλη πρόκληση για μας είναι να προχωρήσουμε με ταχύτητα, έτσι ώστε να έχουμε το γρηγορότερο δυνατό απτά αποτελέσματα».

Υπουργός και ΓΓ επισκέφθηκαν τις περιοχές, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στα μέσα Αυγούστου, κάνοντας στάσεις στα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι.