Η Medhealth Foods των Τσάκου-Κρητικού-Καφούρου “ανοίγει τα φτερά” της

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σειρά συναντήσεων με ξένους παραγωγούς, προμηθευτές και πελάτες θα έχουν στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA στην Κολωνία της Γερμανίας οι ιθύνοντες της Medhealth Foods της εταιρείας που δημιούργησαν ο εφοπλιστής Παναγιώτης Τσάκος, ο Άγγελος Κρητικός της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός και ο Μανώλης Καφούρος με στόχο την παροχή υπηρεσιών και την εξαγωγή ελληνικών ποιοτικών υγιεινών προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό η Medhealth Foods έχει απευθύνει το τελευταίο διάστημα πρόσκληση σε ελληνικές βιομηχανίες και σε Έλληνες παραγωγούς για συνεργασία.

Η ΤΣΑΚΟΣ Shipping and Trading SA ήταν η πρώτη από τις εταιρείες που αποτελούν σήμερα τον όμιλο εταιρειών “Τσάκος”. Κατά τη διάρκεια των χρόνων, ο όμιλος δημιούργησε αρκετές συνεργασίες και πρακτορεύσεις εταιρειών σε όλο τον κόσμο, επεκτείνοντας σημαντικά τις ναυτιλιακές του δραστηριότητες.

Καθώς ο κλάδος των θαλασσίων μεταφορών αναπτύσσεται, ο όμιλος οδηγείται στον 21ο αιώνα με ευρεία επέκταση της δικής του επενδυτικής βάσης καθώς και με την προσθήκη θεσμικών και ατομικών επενδυτών μέσω της εισαγωγής μιας από τις θυγατρικές της εταιρείες, Tsakos Energy Navigation Ltd, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Παράλληλα με τον κλάδο της ναυτιλίας, ο όμιλος έχει ενεργή παρουσία και σε άλλους επενδυτικούς τομείς όπως η ναυπηγική βιομηχανία, η επισκευή πλοίων και οι υπηρεσίες τους, η έρευνα πετρελαίου, real estate, κ.α.

Η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός ξεκίνησε το 1948 από ένα μικρό κατάστημα στην Αίγινα και σήμερα διαθέτει δίκτυο που αγγίζει σχεδόν τα 400 καταστήματα σε σχεδόν όλους τους νομούς της επικράτειας, 5 κέντρα logistics, επιφάνειας 30.000 τ.μ., και απασχολεί περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους.

Η Kafouros Marine Supplies ιδρύθηκε το 1970 και είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες προμηθειών πλοίων στην Ελλάδα. Η KMS δραστηριοποιείται σε ευρύ φάσμα παροχής υπηρεσιών στα πλοία, που αφορά στις τροφοδοσίες των υλικών, σε επισκευαστικούς τομείς, καθώς και σε τεχνικά έργα.