Η Σωληνουργεία Κορίνθου ανέλαβε την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού Baltic Pipe

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την πρώτη θέση μεταξύ άλλων διεθνών κατασκευαστών σωλήνων κέρδισε η Σωληνουργεία Κορίνθου μετά από σχετικό διαγωνισμό και καλείται τώρα να αναλάβει την εκτέλεση του μεγάλου έργου κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού Baltic Pipe.

Το έργο περιλαμβάνει 114 χλμ. σωλήνων χάλυβα (SAWL) διαμέτρων 32 και 36 ιντσών με εξωτερική αντιδιαβρωτική επένδυση πολυαιθυλενίου, εσωτερική εποξειδική επένδυση, καθώς επίσης και εξωτερική επένδυση τσιμέντου με ανόδια και καμπύλες.

Η σύμβαση προμήθειας που ανατέθηκε στη Σωληνουργεία Κορίνθου αφορά στο υποθαλάσσιο τμήμα (Energinet LOT1) του αγωγού Baltic Pipe και περιλαμβάνει 43.000 τόνους σωλήνων χάλυβα

Η κατασκευή και επένδυση των σωλήνων θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργεία Κορίνθου στην Ελλάδα. Οι παραδόσεις προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2019 και να ολοκληρωθούν έως το 2021, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει η φάση της εγκατάστασης του υποθαλάσσιου αγωγού.

Ο αγωγός Baltic Pipe είναι ένα σημαντικό Ευρωπαϊκό έργο υποδομής που στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου διαδρόμου μεταφοράς φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου.