Κεραμέως: Πτώση στις Βάσεις – Εξαιρούνται οι οικονομικές σχολές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η πτώση των βάσεων στις περισσότερες σχολές- με εξαίρεση τις οικονομικές  σε μεγάλες περιφέρειες της Αθήνας και Θεσσαλονίκης- είναι το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα συμπέρασμα που είχε επισημάνει και στις δηλώσεις της, η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Ειδικότερα, όπως είπε στην τηλεόραση του Σκάι η κ. Κεραμέως, καταγράφεται πτώση περίπου 100-200 μορίων στη Νομική, 200-300 μορίων στις Ιατρικές, 300-800 μορίων στις Πολυτεχνικές, 600 μορίων στις Παιδαγωγικές και 500-1000 μορίων στις Μαθηματικές.

Άνοδος καταγράφεται στην Πληροφορική κατά 300 μόρια αλλά και στις οικονομικές και αστυνομικές σχολές.

Η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι τα αποτελέσματα αφορούν συνολικά 104.000 υποψηφίους με τους 80.000 από αυτούς να εισάγονται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «το 23% των υποψηφίων εισάγεται στην πρώτη προτίμηση» ενώ οι γυναίκες έχουν πάλι την πρωτιά με ποσοστό 53% σε αντίθεση με το 46% των ανδρών.

Οι μαθητές που εισέρχονται στην Γ’ Λυκείου θα δώσουν εξετάσεις με το ισχύον σύστημα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, διευκρίνισε η υπουργός.

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είπε η υπουργός Παιδείας, διευκρινίζοντας πως τα βιβλία έχουν φτάσει στα σχολεία και πως οι αναπληρωτές θα είναι στις θέσεις τους στις 11 Σεπτεμβρίου, καθώς 5-6 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των προσλήψεων.