ΠΟΑΣΥ: Οι απόψεις Μπαλάσκα δεν εκφράζουν την Ομοσπονδία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Διαχωριστικές γραμμές από τις πρόσφατες απόψεις που διατύπωσε ο συνδικαλιστής της Σταύρος Μπαλάσκας τράβηξε με ανακοίνωσή της  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

«Η Ομοσπονδία μας, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εκπροσώπηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ., διευκρινίζει ότι στο δημόσιο λόγο την εκπροσωπούν αποκλειστικά και μόνο ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας» σχολιάζουν από την ΠΟΑΣΥ. Αν και δεν κατονομάζουν τον κ. Μπαλάσκα, τον αναφέρουν ως Αντιπρόεδρο Θεμάτων Μελετών – Επιμόρφωσης Αστυνομικών.

Παράλληλα, η ΠΟΑΣΥ αναφέρει ότι διαχρονικά έχει εκφράσει και συνεχίζει να εκφράζει την αλληλεγγύη της στην κοινωνία.

Η αντίδραση της ΠΟΑΣΥ ήρθε μετά τα όσα ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας στον ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας την επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια, δηλώσεις γι τις οποίες ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ζήτησε ΕΔΕ και τις παρέπεμψε στον εισαγγελέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ έχει ως εξής:

«Η Ομοσπονδία μας, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εκπροσώπηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. από τον Αντιπρόεδρο Θεμάτων Μελετών – Επιμόρφωσης Αστυνομικών, διευκρινίζει ότι στο δημόσιο λόγο την εκπροσωπούν αποκλειστικά και μόνο ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας αυτής (άρθρο 22 παρ. 4 του Καταστατικού της Π.Ο.ΑΣ.Υ.).

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις για τις επιχειρησιακές ενέργειες στα Εξάρχεια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων τονίζει, για μια ακόμα φορά, ότι διαχρονικά έχει εκφράσει και συνεχίζει να εκφράζει την αλληλεγγύη της στην κοινωνία. Ο σεβασμός στην προσωπικότητα του ανθρώπου, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, ιδιότητας ή οτιδήποτε άλλου, είναι αδιαπραγμάτευτος!

Τέλος, γνωρίζουμε ότι, οι απόψεις που διατυπώθηκαν δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση την Ομοσπονδία μας, πολλώ δε μάλλον τους Έλληνες αστυνομικούς που δείχνουν καθημερινά και αδιαμφισβήτητα το ανθρώπινο πρόσωπό τους και ως εκ τούτου, άμεσα θα συγκληθούν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανά της.»