Σε “γάμο” οδεύουν πάλι Philip Morris και Altria Group

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μια δεκαετία μετά τη διάσπαση των δραστηριοτήτων τους, η Philip Morris International ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Altria σχετικά με μια πιθανή συγχώνευση των δύο εταιρειών. Υπενθυμίζεται ότι η Altria διαχωρίστηκε από την PMI το 2008 και επικέντρωσε τη δραστηριότητά της στην αμερικανική αγορά, όπου διαθέτει τα τσιγάρα Malboro, ενώ η PMI επικεντρώθηκε στην πώληση της μάρκας στις αγορές του εξωτερικού.

Η ανακοίνωση της PMI οδηγεί σχεδόν 6% χαμηλότερα τη μετοχή της εταιρείας στο ταμπλό, με τον τίτλο της Altria αντίθετα να ενισχύεται περισσότερο από 9%.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η PMI αναφέρει ότι “δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι από τις συζητήσεις αυτές θα υπάρξει η οποιαδήποτε συμφωνία ή συναλλαγή”, ενώ προσθέτει ότι ακόμα και αν επιτευχθεί συμφωνία δεν μπορεί να διασφαλιστεί ότι το deal θα ολοκληρωθεί.

Οι αναλυτές, σύμφωνα με το CNBC, περίμεναν εδώ και καιρό ότι οι δύο εταιρείες θα προχωρήσουν σε επανένωση, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις που επιφέρει η ταχεία αναδιάρθρωση της βιομηχανίας καπνού, όπου οι πωλήσεις τσιγάρων σημειώνουν πτώση και οι εταιρείες αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να διατηρήσουν την ανάπτυξή τους.