Βρούτσης: Πάνω από 470 χιλιάδες οι εκκρεμείς συντάξεις

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στο φλέγον ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων αναφέρθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακοινώνοντας ότι ξεπερνούν τις 470 χιλιάδες.

«Τον Φεβρουάριο του 2019, όταν 55 βουλευτές της ΝΔ έκαναν ερώτηση η προηγούμενη κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ. Δεσμεύομαι ότι όταν και εφόσον ρωτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαντήσω» δήλωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας ωστόσο ότι, με βάση τα τελευταία στοιχεία, το σύνολο των εκκρεμών συντάξεων (κύριων, επικουρικών και χηρείας) ξεπερνά τις 470.000. Από αυτές, οι 65.000 είναι συντάξεις χηρείας, επισήμανε ο κ. Βρούτσης.

«Έχουμε στρέψει όλο μας το ενδιαφέρον και την προσοχή στην απονομή αυτών των συντάξεων. Οργανώνουμε τον ΕΦΚΑ στην κατεύθυνση της απονομής των συντάξεων» σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Αναφερόμενος στο θέμα του επανυπολογισμού ο κ. Βρούτσης είπε ότι σε περίπου 223 χιλιάδες συνταξιούχους δεν έχει γίνει επανυπολογισμός και για αυτό καθυστερούν τα εκκαθαριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνταξιούχοι για τους οποίους έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός θα δουν τα εκκαθαριστικά τους μέσα στον Σεπτέμβριο.