Αγκάθι το ναυπηγείο στο νέο master plan του ΟΛΠ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Κοινά αποδεκτό τρόπο για να επιλυθεί το ζήτημα με τη δημιουργία ναυπηγείου ώστε να κατατεθεί το νέο αναδιατυπωμένο master plan αναζητούν Cosco και ΟΛΠ ώστε να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Από την πλευρά των Κινέζων υπήρχε η αισιοδοξία ότι το σχέδιο θα είχε κατατεθεί μέχρι σήμερα.

Αν η Cosco, σε πρώτη φάση, δεν το συμπεριλάβει, ούτε με αστερίσκο λόγω της αναμονής της απόφασης του ΣτΕ τότε θα ζητήσει να πάρει σοβαρότατες εγγυήσεις ότι εάν δικαιωθεί από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο θα προστεθεί συμπληρωματικά στο πλάνο το αίτημα για το ναυπηγείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έχει προτείνει να μην συμπεριληφθεί το σχέδιο για τη ναυπηγική μονάδα τώρα στο master plan. «Εάν η απόφαση του ΣτΕ είναι αρνητική τότε θα έχουν δημιουργήσει ένα πρόβλημα χωρίς λόγο. Ας βγει η απόφαση και ανάλογα του τι θα λέει θα πράξουμε» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Κύκλοι του λιμανιού τονίζουν ότι σημασία έχει το πότε θα εισαχθεί το master plan στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) για να συζητηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΥΝΑ, Γιάννης Πλακιωτάκης σχεδιάζει να το εισάγει στην ΕΣΑΛ μετά τη ΔΕΘ αφού θέλει να δώσει χρόνο στα νέα μέλη της Επιτροπής να το μελετήσουν.