Οι εκπλήξεις των φετινών βάσεων στις Πανελλήνιες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις φέτος είχαν μία πρωτοτυπία, όσον αφορά στα συμπεράσματα που προέκυψαν από την επισκόπηση των βάσεων, όπως αυτές διαμορφώθηκαν.

Και αυτό γιατί σε 286 πανεπιστημιακές σχολές και τμήματα, από ημερήσια ΓΕΛ, σημειώθηκε πτώση βάσεων!  Σχολές του Πανεπιστημίου Χίου σημείωσαν πολύ μεγάλη πτώση βάσεων! Την μεγαλύτερη πτώση αφορά στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Χίος), καθώς οι βάσεις εισαγωγής έπεσαν κατά 4.700 μόρια.

Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκαν σε 5.305 μόρια, από 10.005 μόρια που ήταν το 2018. Ακόμα δύο τμήματα που εδρεύουν στη Χίο σημείωσαν  τη μεγαλύτερη πτώση, με το τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού (με πτώση 4.315 μορίων) και το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (πτώση κατά 4.317 μόρια).

Όσον αφορά τις σχολές και τα τμήματα με άνοδο βάσεων, αυτά είναι μόλις 35, με το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) να σημειώνει άνοδο 4.199 μορίων και να είναι πρώτο στη σχετική κατηγορία για τα ημερήσια ΓΕΛ. Οι σχολές που είχαν τη μεγαλύτερη άνοδο με πάνω από 1000 μόρια ήταν το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στην Αθήνα που η άνοδος της ήταν 1621 μόρια.

Επίσης η Σχολή Τουριστικών Σπουδών στον Πειραιά που ανέβηκε 1206 μόρια και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών στην Κέρκυρα που είχε άνοδο 1120 μόρια».