Πρώτη επίσημη για το νέο λιμάνι στο Αγκίστρι

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Το νέο λιμάνι Αγκιστρίου  εγκαινίασε σήμερα η Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου. Στην τελετή παρέστησαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο νέος Δήμαρχος κ. Γιάννης Αθανασίου, ο νέος Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, ο Προέδρος του ΔΤΛ Αίγινας και Αγκιστρίου κ.α. Των εγκαινίων προηγήθηκε η ορκωμοσία του Δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής και ανάπτυξης που αναβαθμίζει το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών στο νησί, προϋπολογισμού 2.215.000,00€ το οποίο χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από Ίδιους Πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Το νέο λιμάνι αποκτά βύθισμα περίπου στα 6 m. Συνεπώς, καθίσταται ασφαλέστερο και ικανό να υποδεχτεί όλους του τύπους των πλοίων που εξυπηρετούν την γραμμή, με δυνατότητα προσόρμισης από δύο πλευρές.
Η δυναμικότητα του λιμανιού πρακτικά πενταπλασιάζεται ικανοποιώντας έτσι τις αυξημένες ανάγκες υποδοχής και εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής και μικρών κρουαζιερόπλοιων, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.
Η κατασκευή του λιμανιού έγινε βάσει των σύγχρονων προδιαγραφών, με pillar για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού και αντλιοστάσιο για την παροχή νερού πυρόσβεσης.
Ο Δήμαρχος –κατά τον χαιρετισμό του– ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής που είναι δίπλα τους σε κάθε περίπτωση και έχουν βοηθήσει έτσι ώστε το νησί να αναβαθμιστεί. Απένειμε δε τιμητική πλακέτα στην κα Δούρου και τον κο Χατζηπέρο.
Εντός των προσεχών ημερών, θα ξεκινήσει και ένα άλλο κορυφαίο έργο υποδομής του νησιού που είναι η κατασκευή του σχολείου.