Με στρατιωτικές τιμές έγινε η υποδοχή του Έλληνα πρωθυπουργού στην Γερμανία.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, «πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο μετά τη δεκαετή κρίση που αντιμετώπισε η χώρα μας. Ο κ. Μητσοτάκης θα συζητήσει με τη Γερμανίδα καγκελάριο τα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, όπως η ασφάλεια και η συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ασφαλώς ο ρόλος μιας ισχυρής Ελλάδας στη γειτονιά μας και στην ΕΕ».
Η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε οι συνομιλίες με την καγκελάριο να έχουν καθαρά θεσμικό χαρακτήρα μεταξύ ισότιμων εταίρων και όχι να δώσουν την εικόνα διαπραγμάτευσης για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Zweites außenpolitisches Treffen des Tages bei Kanzlerin Merkel: Der griechische MP Mitsotakis kommt zum Antrittsbesuch. Welche Rolle spielen die Reparationsforderungen? Und mit Präsident Putin hat Merkel auch noch telefoniert. #dpaReporter pic.twitter.com/sfKWh3tX4w
— Jörg Blank (@JMaxBlank) August 29, 2019
Σημειώνεται ότι τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.